Nyheter

Bertil Ekbergs introduktion till ”Tryck och Döm” i engelsk sporting och Mälarcupen

Bertil Ekbergs introduktion till Engelsk Sporting i Mälarcupen, ESP-regler – FOR DUMMIES

Bertil Ekbergs ”Mirakulösa Midis” för Mälarcupen Sporting

Nyhetsbrev 3 / Oktober 2023

Årsmöte 2023 Mälarcupen Sporting

Mälarcupen Sportings Årsmöte 2023 hölls hos Strängnäs JSK, och var mycket välbesökt med både gamla och nya klubbar samt Henrik F som representant från Skyttesportförbundet.

Årsmötesprotokollet finns här nedan och det vi vill nämna särskilt är den arbetsgrupp för ökat deltagande av damer och juniorer som bildas på önskemål av Timo och Stephan från Eskilstuna JSK.

Viktigt att nämna är också att finalerna flyttas till augusti och fler tävlingar kommer att ske som dubbeltävlingar över lördag/söndag, gärna som ett samarbete mellan två klubbar. Tillsammans med det utökade samplanerandet med Skyttesportförbundet räknar vi med att minska risken för dubbelbokade tävlingar nationellt och internationellt samt ge möjlighet till fler tävlingar. Startavgiften kommer också att vara oförändrad för säsongen 2023-2024.

Till sist vill vi tacka Strängnäs JSK som stod värd för årsmötet och som bjöd på sportingträning efter ett givande möte.

Tävlingskommittén

Mälarcupen Sporting

2023-09-09

Årsmötesprotokoll 2023

Nyhetsbrev 2023-07-31

Informationsbrev 2023-03-31

Årsmöte Mälarcupen Sporting

Som föregående år förlades Mälarcupen Sportings årsmöte 2022 till Eskilstuna Jaktskytteklubbs lokaler som vi också vill passa på att tacka hjärtligt mycket för detta.

Under mötet avhandlades verksamhetsberättelsen, föreningens ekonomi  och de motioner som kommit in till mötet. Verksamhetsplanen för kommande säsong fastställdes och samtidigt passades på att för årsmötets deltagare presentera de förstärkningar organisationen fått:

Christer Björklund: ekonomi/bokföring

Göran Malmkvist: suppleant/projekt

Isak Isaksson: datautveckling

Tävlingsreglementet för Mälarcupen Sporting 2022-2023 fastslogs där de största förändringarna var utökningen av rankinggivande tävlingar höjdes från 4 till 5 deltävlingar plus final. Startavgifterna syncroniserades så att alla tävlande, inkl pensionärer och ”prova-på” betalar 500 förutom junior som betalar halva startavgiften. Tävlingsjuryn kommer också att, förutom säkerheten, även bl.a ha ansvaret för att banläggningen är tillfredställande gällande synbarhet på duvor och inte missgynnar vänsterskyttar.  

Mötet avslutades och hågade deltagare kunde vässa sina färdigheter ute på banan inför säsongens första Mälarcupstävling hos Haninge JK den 10:e oktober.

Tävlingskommittén

Mälarcupen Sporting

2022-09-21

Årsmötesprotokoll 2022-09-18

Nytt om Mälarcupen Sporting

Föreningen har nu fått ett konto, BG 5813-5559, på SE-banken där vi kommer att hantera finalpengar och avsättningarna till omkostnadskonto. Det innebär att klubbarna själva slipper förvara pengarna som ska gå till finalarrangören.

Föreningens hemsida ligger i pipelinen för att utvecklas och förbättras vilket vi planerar ska ske under våren. Bo Jansson (Huddinge JVF) och Isak Isaksson (Uppsala JSK) som har stor erfarenhet av programmering etc driver detta projekt men skulle gärna ha en webmaster med i teamet. Kolla gärna i era klubbar om det finns personer med erfarenhet av webbdesign och WordPress.

Centralt har vi också förstärkt på ekonomisidan med Christer Björklund (Haninge JK) som sköter om bokföring och bokslutsarbete för Mälarcupen Sporting.

Säsongen ser lovande ut vad det gäller att kunna genomföra tävlingsprogrammet trots pandemin så börja gärna lägga ut tävlingarna på IndTa så snart som möjligt.

Så vill vi också passa på att tacka alla entusiaster som håller klubbarna och tävlingarna rullande, stort tack till Er alla!

Tävlingskommittén

Mälarcupen Sporting

2022-02-04

Föreningen Mälarcupen Sporting

För att underlätta hanteringen av verksamheten med Mälarcupen Sporting har nu den ideella föreningen ”Mälarcupen Sporting” bildats. Syftet är att förenkla administrationen för klubbar och tävlingsledningen samt att utveckla marknadsföring, reklam, sponsorhantering och sportingen som helhet. Som tidigare kommer årsmöten med representanter från de medverkande klubbarna att påverka vår utveckling vidare framåt. Vårt mål är att fortsätta öka antalet deltagande klubbar och skyttar, gärna då med juniorer och damer. Vi kommer även att medverka till utbildningar som banläggning och regler i samarbete med Svenska Skyttesportförbundet.

Föreningen Mälarcupen Sportings stadgar

2022-01-12